Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ SV/PL-123 1718m. - ΜΑΔΑΡΑ SV/PL-122 1585m. – ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ SV/PL-120 1571m. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/09/2013

SV3GLI /P ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ
Δεν υπάρχει εποχή και διαδρομή στο Μαίναλο που να μην σε καλεί να πας κοντά του. Να το περπατήσεις, να θαυμάσεις τις εικόνες που σου δίνει να το αφουγκραστείς και να το μυρίσεις .

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
Ημέρα Παρασκευή, ο καιρός καλός, τα σακίδια έτοιμα μαζί με τον εξοπλισμό SOTA. Πάμε για άλλες κορυφές στο Μαίναλο. Ανηφορίζουμε προς το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας με τα πολλά προβλήματα που έχει συν την τελευταία φωτιά που κατέστρεψε το Σάλε με εμφανή τα σημάδια στην σκέπη του. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς το δρόμο για Βυτίνα και σταματάμε στους Ρούχους.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ SV/PL-123 1718m.
Πρώτη μας κορυφή δεξιά στον δρόμο το Μεσοβούνι SV/PL-123 1718m. ανηφορίζουμε σε ένα μικρό ξέφωτο μέσα στο δάσος, τα κελαϊδίσματα των πουλιών μαγευτικά, ενώ μικρά λουλουδάκια φύονται στο Μαίναλο, κάνουν τον αέρα να μοσχοβολά, εδώ και εκεί ξεπροβάλουν και μερικά μανιτάρια.
Ανηφορίζουμε συνέχεια, φτάνουμε στην ράχη, λίγο περπάτημα ακόμη βρίσκουμε το υψομετρικό σημείο όπου στήνουμε κατευθείαν την κεραία για τους 14 Mhz.

SV3GLI/P ON SV/PL-123
ΓΙΑΝΝΗΣ
 
Τελειώνοντας τις επαφές από τα βραχέα, ρίχνω και μια φωνή στα VHF. Ακούγονται από τον Πύργο της Ηλείας ο Δημήτρης SV3JZS και ο Ευγένιος SY3AGI.

Ένα μικρό κολατσιό και γρήγορη επιστροφή στο αμάξι, με κατεύθυνση προς το ορεινό χωριό Ελάτη. Μετά το χωριό παίρνουμε τον δασικό δρόμο που μας οδηγεί για το Πυροφυλάκιο, στην κορυφή Μαδάρα SV/PL-122 1585m.

ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΑΔΑΡΑ 1585m.
Πριν φτάσουμε στο πυροφυλάκιο αφήνουμε το αμάξι και με τα πόδια συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας λίγο πιο πάνω βρίσκεται η κορυφή SV/PL-122 Mαδάρα 1585m.

SV/PL-122 ΜΑΔΑΡΑ 1585m.
 Κάνω 35 QSO μέσα σε 20 λεπτά με κεραία την Fishing Pole Antenna και το Alinco DX-70 TH με τροφοδοσία από Μπαταρία Μολύβδου 12V/7AH.

ΓΙΑΝΝΗΣ
Στα VHF δεν ακούω κάποιον, δεν μένουμε πολύ εδώ θα πάμε και σε τρίτη κορυφή. Επιστροφή μέχρι την διασταύρωση στις Χούνες.

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΧΟΥΝΕΣ
 
Παρκάρουμε το αμάξι και μπαίνουμε σε πυκνό δάσος ελάτης με μεγάλη ανηφοριά, στρωμένο από βρύα μιας και ανεβαίνουμε από την βορινή πλευρά. Το μοναδικό ξέφωτο είναι στην κορυφή. Αυτό προκλήθηκε από την μεγάλη φωτιά στο Μαίναλο. Δεν αναδασώθηκε ποτέ.


Είμαστε με τον Γιάννη στην κορυφή Ξεροβούνι SV/PL-120 με υψόμετρο 1571m. Γίνονται επαφές στα βραχέα με πολύ καλή διάδοση. Ενώ στα VHF μια επαφή με τον SV3JZS τον Δημήτρη από τον Πύργο.


SV3GLI ON SV/PL-120 ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ 1571m.
Δεν θα επιμείνω περισσότερο μιας και είναι απόγευμα. Δεν σου κάνει καρδιά να φύγεις άλλα πρέπει, γιατί θα νυχτώσουμε.


Σιγά – σιγά φτάνουμε στο αμάξι. Θα γυρίσουμε στην Τρίπολη από άλλη διαδρομή. Συνεχίζουμε προς το Χρυσοβίτσι και στρίβουμε προς το Λιμποβίσι των Κολοκοτρωναίων. Αφού περάσαμε την πηγή Εφτά Ψωμιά είμαστε στην καρδιά του Μαινάλου. Τεράστιες εκτάσεις περιφραγμένες μας προκαλούν Οργή και Θλίψη. Το βουνό πρέπει να το χαίρονται όλοι όπως είναι, χωρίς παρεμβάσεις και αλλοιώσεις.

ΜΑΙΝΑΛΟ
Ξεχασμένες μελέτες υπάρχουν στα συρτάρια της πολιτείας. Το κράτος αντί να προστατέψει το δάσος δίνει στην διαβούλευση ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που είναι και η τελειωτική καταστροφή των αρχέγονων δασών.

Φτάνουμε στο σπίτι των Κολοκοτρωναίων όπου ο χώρος όλος είναι σημαιοστολισμένος για την αυριανή τοπική εορτή της Άλωσης της Τριπολιτσάς την Κυριακή. Αλήθεια ο Θ. Κολοκοτρώνης θα τους άφηνε να εγκληματούν στο Μαίναλο;

Φίλε Ορειβάτη, Κτηνοτρόφε, Κυνηγέ, εσύ Αγρότη, Μελισσοκόμε, Υλοτόμε, Προστάτεψε το!

Είναι το μέλλον των Επόμενων Γενεών.